Benvinguts a la vostra casa

2/11/2022

Hui 2 de novembre de 2022, el dia que naix la revista, recordem altre 2 de novembre, el de 1789, quan l’Assemblea Nacional francesa va decretar la nacionalització dels béns del clero. Ací encara esperem la derogació del Concordat de 1953 i dels posteriors acords. Únicament 233 anys de diferència. Nacionalitzar els bens del clero no deixa de ser una bona idea. Deia Antonio Gramsci que la història ensenya, el problema és que no té deixebles.

Bienvenidos a Memoria del Futuro, la revista de los laicos y de izquierdas del Reino de España (futura Republica o Repúblicas) y de Iberoamérica. És esta, per tant, ta casa. No estàs convidada únicament a llegir els articles que publiquem, sinó que estàs convidada a enviar-nos els teus per publicar-los. És més, si no t’atreveixes, t’ajudem. Envia’ns un esborrany. Aníma’t. Ningú naix aprés.

Un grup de gent laica i republicana amb molts anys de militàncies diverses i un grup de gent jove molt ben preparada i amb ganes de plantar cara, ens hem animat des de hui a una aventura que tindrà un llarg recorregut. Hi haurà qui puga pensar: este tipus de projectes duren quatre dies. No. Una part dels impulsors tenen una llarga trajectòria de compromís associatiu d’esquerres. A més, garanteixen la continuitat una vintena d’entitats impulsores. Algunes d’elles amb més de 30 anys de vida.

Tenim un repertori impressionant: Vicenç Navarro, Pepa Franco, Lorenzo Barón, Maria Goikoetxea, Xavier Domènech, Cristina Solà, Gerardo Pisarello, etc., que anirà ampliant-se en el futur. Publicarem articles de temps lliure infantil, de política, de sociologia, de formació no formal, d’història, de feminisme, d’ecologia i de pedagogia. Trobareu ressenyes de llibres que ens semblen interessants, publicarem poemes, tindrem un canal de Youtube amb conferències i debats… Així, subscriu-te al canal de Telegram, a Twitter, a Facebook i a Instagram.

Esta revista preten ser una revista entre la teoria i la pràctica. És una revista intergeneracional entre gent jove, una joventut que és activa en un ample espectre d’associacions. Farem de caixa de ressonància de milers d’activitats que moltes vegades passen desapercebudes. La nostra intenció també és ser un nexe de relació fraternal entre gent de distintes geografies territorials i conceptuals d’aquesta pell de bou plurinacional. No creiem que l’existència de llengües diverses, cultures, literatures i, en fi, nacions i regiones siga un problema, sinó un actiu. Tenim com ambició fer de pont entre les mil flors de les esquerres. No veiem la pluralitat d’opcions ideològiques com un problema, sinó com la conclusió lògica de viure en llibertat, on els punts de vista han de ser necessàriament provisionals. Esta és una de les claus de la laïcitat, l’antidogmatisme i, per tant, la duda com a premisa necessària.

Però no caurem en l’error de plantejar el relativisme benevolent molt propi dels postmoderns. La major part dels valors de les esquerres continua sent necessari escriure’ls, practicar-los i militar en organitzacions que lluiten per ells. Res se’ns ha regalat. Som els hereus duna gran tradició de les esquerres.

En fi, Memòria del Futur serà un baluard antifeixista per als temps confusos que venen.

Comencem.

2 de novembre de 2022

Jordi Serrano

Editor de Memòria del Futur

Vídeos

Presentació del llibre Carta a un republicano español, de Jordi Serrano, a Madrid el 29 de març de...

El voluntariat estudiantil i els centres educatius de secundària

Aquest article és una ressenya del presentat al Congrés de Joventut 2022 Les Unitats de...

Ressenya de ‘Las asociaciones juveniles en la España democrática’, de F. M. Reverte

Els qui hem sigut actius en la societat civil i en l'estudi sobre la participació juvenil...

Manifest Memòria del futur

Una vintena d’associacions laiques i progressistes d’Aragó i del País Valencià ens hem conjurat per a fundar una revista.

Aquesta web utilitza galetes pel seu correcte funcionament. En fer clic en el botó Acceptar, estàs donant el teu consentiment per usar les esmentades galetes i acceptes la nostra política de galetes i el processament de les teves dades per aquests propòsits.    Configurar i més informació
Privacidad