10 minuts amb Inaya Nebot López

26/03/2024

Un espai d’entrevistes que naix amb la voluntat de compartir visions i experiències de persones relaciones amb les Cases de Joventut.

Estem amb una jove dirigent d’ ADATAU, l’associació d’alumnat del seu poble. Inaya Nebot López, estudiant de tercer curs de l’ESO en l’IES de Betxí i actual presidenta de l’ADATAU.

Des de quan portes dins de l’Associació d’alumnes?

Vaig començar a ADATAU en primer de l’ESO. Vaig veure que un amic anava i vaig decidir entrar a l’aula on estaven reunides per a saber que era. Em va semblar molt interessant el que tractaven i em vaig quedar. Estic assistint a les reunions des d’aquell dia.

Actualment de què t’encarregues, què fas dins del grup?

 Actualment sóc presidenta de l’Associació. M’encarregue de organitzar activitats, reunions, dividir  tasques entre l’equip, etc. També m’assegure de que cadascú compleix els seus rols dins de l’associació. També convoque i presidisc reunions.

Com li explicaries a algú que no coneix ADATAU el què és?

Li diria que és una associació on organitzem entre tot l’alumnat les activitats que volem fer per a que l’institut siga un lloc millor on puguem disfrutar tots i totes.

Teniu alguna manera especial d’organitzar-vos?

Ens organitzem per càrrecs i tasques definits que hem de fer cadascú. Per a poder fer tot allò que volem, quedem tots els dimecres a l’hora del primer pati al saló d’actes de l’institut.

Què és el millor què t’ha passat en l’Associació? 

El millor que me ha passat a l’associació és que he fet molts amics i amigues d’altres associacions com la meua, ja que ADATAU està federada a FADES, la Federació d’Associacions d’Estudiants que te presència per tot el territori valencià.  També, hem senc bé a amb mi mateixa perquè sé que estic ajudant a que l’institut siga un lloc millor per a tot el món.

Què és el que penses que fa millor ADATAU?

Pense que no hi ha una cosa que siga la millor, ja que tot el que fem és igual de important. Fem el què fem estem ajudant a la joventut, però si tinc que triar seria el crowdfunding que vam fer per a donar-nos a conèixer i també per a obtindre més diners i poder fer activitats més elaborades.

Van participar en una iniciativa de la fundació cívica del nostre poble, demanàvem el suport del teixit econòmic del poble i a l’aconseguir-lo vam fer possible assegurar la sostenibilitat del projecte en l’institut enguany.

Tens algun referent proper què t’ajude a enfocar la teua tasca militant? 

Un referent per a mi és Paula, la monitora del nostre institut, ja que m’agrada molt com i en què treballa. M’agradaria molt ser com ella de major ja que me pareix un treball on ajudes molt a la joventut.

La militància en les associacions d’alumnes tenen data de caducitat, on et veus associativament quan isques de l’IES? Creus què continuaràs necessitant fer coses amb altres per a millorar la societat? 

Quan jo no puga estar en l’associació d’alumnes m’agradaria molt ser una monitora per a estar als centres juvenils i poder ajudar a la joventut com em van ajudar a mi.

Gràcies Inaya!

La dignitat del 304

El món del  futbol ens està llançant notícies rellevants alienes a l'esport en sí. Sembla que...

La democràcia és un bé sempre jove

Ángela Abós, Catedràtica l'institut de Llengua i Literatura, ha ocupat multitud de càrrecs...

La responsabilitat de viure

 Algú em va dir ahir que estàvem canviant el món. No crec que siga cert, perquè afortunadament ja...

Notes de societat 2

“El Partit Laborista ha arrasat aquest dijous en les eleccions generals del Regne Unit, i Keir...
Aquesta web utilitza galetes pel seu correcte funcionament. En fer clic en el botó Acceptar, estàs donant el teu consentiment per usar les esmentades galetes i acceptes la nostra política de galetes i el processament de les teves dades per aquests propòsits.    Configurar i més informació
Privacidad