10 minuts amb Denis Stefan

26/06/2024

Un espai d’entrevista que naix amb la voluntat de compartir visions i experiències de persones relacionades amb les Cases de Joventut.

Dimecres.

18:53 h.

Morella. Refugi Peroleres.

40.69398028930813. -0.06562909728045811

Estem a la Caravana de Pasqua 2024, trobada d’Associacions d’Alumnat i responsables de Centres Juvenils de FADES i la Federació Valenciana de Cases de Joventut. En aquesta ocasió estem amb Denis Stefan Moise, 14 anys, tresorer del Centre Juvenil El Refugi de Castelló i activista de l’Associació d’Alumnat de l’IES Matilde Salvador.

En què consisteix la teua tasca de responsable del Centre Juvenil?

Cada setmana vaig una estona al centre per comptar els diners que tenim en la caixa del centre, faig recompte i actualitze el registre intern.

Per què vas elegir eixa responsabilitat? Realment la vaig elegir perquè se’m donen bastant bé les matemàtiques. Pensava que se’m podia donar bé portar els comptes actualitzats.

Quines estratègies utilitzeu en el centre per aconseguir fons per les activitats?

Intentem que hi haja moltes vies d’entrada de diners. A nivell de persones usuàries, solem fer sopars en els quals recaptem xicotetes quantitats, de 50 cèntims a poc més d’un euro per participar. També hem fet un acord amb la Federació de Cases de Joventut per poder vendre alguns productes com camisetes o dessuadores que tenim de l’entitat, per poder finançar les activitats que fem.

Una altra via de finançament és el sistema de quotes de 10 € a l’any per persona sòcia del centre, i poder tenir avantatges com descomptes a les begudes del racó de berenars, t’enteres abans dels sopars i de les activitats puntuals del centre.

Genial, quantes coses. Sé que teniu una altra manera de mantenir l’espai, ens la pots explicar?

Clar. Des de l’equip d’animació de Castelló ens proposaren activar un teaming per a recaptar fons. És una plataforma que permet ajudar a diferents causes, vam crear la nostra, que podeu consultar i donar-hi suport ací: https://www.teaming.net/cjelrefugi

Al final, considerem positiu que persones adultes que estan compromeses amb l’educació en el temps lliure i els projectes de transformació social puguen col·laborar amb una proposta concreta com la nostra.

Espere que alguna persona s’anime. Estem en una trobada de persones joves responsables, dirigents i activistes de moviments associatius juvenils. Per què t’agrada venir a aquestes trobades?

M’ajuden a connectar-me un poc més al projecte i m’agrada poder passar més temps amb els meus amics.

Anem acabant. On et veus d’ací a 5 anys?

Doncs espere haver acabat el batxillerat i estar entrant a la Universitat de València. Vull estudiar Astrofísica.

I creus que continuaràs implicat en alguna associació?

La veritat és que sí. Estic pensant en poder formar-me i fer el curs de monitors, així podré continuar implicat en alguna història segur.

Gràcies, Denis.

La dignitat del 304

El món del  futbol ens està llançant notícies rellevants alienes a l'esport en sí. Sembla que...

La democràcia és un bé sempre jove

Ángela Abós, Catedràtica l'institut de Llengua i Literatura, ha ocupat multitud de càrrecs...

La responsabilitat de viure

 Algú em va dir ahir que estàvem canviant el món. No crec que siga cert, perquè afortunadament ja...

Notes de societat 2

“El Partit Laborista ha arrasat aquest dijous en les eleccions generals del Regne Unit, i Keir...
Aquesta web utilitza galetes pel seu correcte funcionament. En fer clic en el botó Acceptar, estàs donant el teu consentiment per usar les esmentades galetes i acceptes la nostra política de galetes i el processament de les teves dades per aquests propòsits.    Configurar i més informació
Privacidad